2a edició del Programa de formació de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà

La nostra associació co organitza amb l’equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà la segona edició del programa de Formació de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà.

L’objectiu d’aquesta nova edició del programa és oferir una formació de 90 hores lectives, d’octubre a desembre de 2023, a dones d’origen migrat interessades a facilitar processos d’intervenció comunitària a la comarca. Les sessions es porten a terme a la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres.

Més de 30 professionals de serveis públics, entitats i món acadèmic imparteixen les sessions que estan orientades, d’una banda, a compartir coneixement sobre el funcionament dels serveis, recursos i programes existents a la comarca i, de l’altra, a facilitar continguts teòrics, perspectives metodològiques, eines i estratègies de dinamització comunitària.

El programa concebut des d’una perspectiva de gènere i antiracista fa un èmfasi especial en la reflexió i acció des de la perspectiva interseccional i l’accés a drets de les persones d’origen migrat.

Aquesta segona edició, en la qual participen 12 dones, ha estat possible gràcies al primer premi de Recerca en Serveis Socials, atorgat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya al programa Habiba: Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà, a l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en el qual la nostra associació va participar activament.

Related Post