Finalitza la 2a edició del programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà

El passat mes de gener vam tancar la segona edició del programa de formació per a Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà, promogut per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal i que va comptar amb la implicació de la nostra entitat en la seva organització.

En aquesta segona edició del programa van participar 15 dones que van cursar una formació de 90 hores lectives impartides d’octubre a desembre de 2023. Més de 30 professionals de diferents serveis públics i entitats socials i sanitàries van impartir les sessions estructurades en diferents blocs: serveis socials, serveis de salut, formació i mercat de treball, interseccionalitat, participació, drets i ciutadania, origen i identitat, interculturalitat i diversitat religiosa i acció comunitària.

L’objectiu d’aquest programa ha estat reforçar la línia d’intervenció iniciada el 2019 amb el primer Programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà per potenciar i ampliar el grup de dones referents de la comarca que faciliten projectes i processos d’intervenció comunitària.

Aquesta formació s’ha finançat amb el primer premi de Recerca en Serveis Socials del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, atorgat al programa Habiba: Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà, que ha rebut recentment per l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà en el disseny i implementació del qual va participar la nostra associació.

La nova edició del programa ha comptat amb la col·laboració de la la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres que ha cedit els seus espais per a la realització de les diferents sessions de formació.

Related Post