Un Ramadà atípic

Image by Rawpixel.com

Enguany les musulmanes i els musulmans de l’Alt Empordà, de Catalunya i de tot el món celebrarem un mes de Ramadà atípic, que avui comença. 

Malauradament, les manifestacions culturals, socials i religioses que acompanyen el dejuni en aquest novè mes del calendari islàmic, no seran possibles atès l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària del COVID-19 i el confinament de totes les famílies a casa seva.

L’oració de Tarawih que fem a la nit és un dels moments més destacats del Ramadà. Aquest any aquesta oració no la podrem fer en comunitat perquè les mesquites estan tancades i la farem a casa amb les famílies.

A nivell social, el mes de Ramadà és una bona oportunitat per trobar-se amb els familiars i amb les persones que estimem, ja sigui a les mesquites, a les cases, a les cafeteries o als restaurants. Aquesta vivència del Ramadà al carrer i a l’aire lliure no serà possible aquest any. Les mesquites no oferiran l’IFTAR, el sopar amb què es trenca el dejuni quan es pon el sol, i no veurem la gent esperant aquesta quarta oració.

De ben segur, que aquests dies seran diferents per a totes nosaltres.

Malgrat que estem davant un Ramadà molt especial, d’acord amb les mesures que permet l’estat d’alarma i el confinament, hem de poder compartir la generositat d’aquesta celebració amb les persones en situació més vulnerable.

Us anirem explicant com estem vivint aquestes setmanes. Davant la impossibilitat de compartir juntes els propers dies, desitgem a tothom un feliç Ramadà!

Related Post